nieuws

06 sep 2001, 00:12

Groningen maar middelmatig stadje op gebied van duurzaamheid

Groningen is maar een middelmatig stadje. Op het gebied van de duurzaamheid, dan. Dat stelt althans Milieudefensie Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Milieudefensie laat Groningen het op een zeer belangrijk gebied afweten. Namelijk op het gebied van de duurzaamheid. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Centrum voor Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Volgens dat onderzoek neemt Groningen een zeer bescheiden zeventiende plaats in. In totaal deden er 53 gemeenten mee. Naast de wat meer algemene vragen werd er specifiek gevraagd naar onderwerpen als waterbeheer, groen en ruimte, sociaal beleid, internationale samenwerking, energie, verkeer en vervoer en Duurzaam Bouwen. Op dat laatste onderwerp scoort Groningen wel heel erg laag, van de in totaal twintig punten scoorde Groningen er twintig.
Volgens Milieudefensie is er in Groningen meer aandacht nodig aan verkeer en vervoer en moet de stad meer doen tegen de groei van de automobiliteit. Wat het bouwen betreft stelt Milieudefensie dat een belangrijk project als de bebouwing van het CiBoGa-terrein ver achter blijft bij de mogelijkheden om duurzaam te bouwen