nieuws

17 apr 2001, 00:12

Groningen maakt het werkende vrouwen makkelijk: call center midden in woonwijk

De gemeente Groningen heeft opmerkelijke plannen gepresenteerd om het call-centers, die de afgelopen jaren naar Groningen zijn gekomen, meer naar de zin te maken. Het wordt met name voor vrouwen gemakkelijker gemaakt om daar te werken door een groot kantoor midden in de wijk te laten bouwen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens een vergadering van de raadscommissie economische zaken presenteerde gemeente een initiatief om in de wijk Vinkhuizen naast de Vensterschool nieuwbouw voor call-centers te plegen. Voordeel van die lokatie is dat het midden in een woonwijk ligt. Dat betekent dat vrouwen die een baan bij zo’n bedrijf wensen vlak bij hun werk komen te wonen. Om het de vrouwen nog makkelijker te maken wil de gemeente naast dat nieuwe bedrijf ook een kindercrèche.
In Groningen zijn in korte tijd tweeduizend nieuwe banen gekomen bij de belbedrijven. Dat was onder meer te danken aan de komst van KPN Callcenters BV en aan Transcom World Wide. De gemeente verwacht een verdere groei in deze sector omdat steeds meer banken loketten sluiten en balie-activiteiten onderbrengen bij call-centers.