nieuws

14 nov 2000, 00:12

Groningen laat provincie ambtenaren vrijwilligerswerk doen

De provincie Groningen wil medewerkers in de tijd van de baas vrijwilligerswerk laten doen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De provincie wil een voorbeeld geven voor onder meer het bedrijfsleven, aldus een woordvoerder. Voor de ambtenaren zou het onder meer ‘de horizon verbreden’.
Het plan, het eerste van een overheidsinstelling in Nederland, is geïnspireerd door projecten uit het bedrijfsleven. Deze bestaan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. In Nederland geven de Fortis Bank en KPMG hun werknemers reeds de kans vrijwilligerswerk te doen en de provincie hoopt dat zulke initiatieven breder opgepakt zullen worden. Volgens gedeputeerde H. Bleker (Welzijn, CDA) is er onder meer een toenemende vraag naar vrijwilligers bij sportverenigingen en culturele instellingen.
Het vrijwilligerswerk kan mensen helpen bij hun carrierverloop, stelt de provincie. Groningen heeft goede ervaringen met het ‘uitlenen’ van personeel. Het hoofd Middelen was actief bij de organisatie van de Special Olympics, de spelen voor verstandelijk gehandicapten, die eerder dit jaar in Groningen plaatsvonden. ,,Maar we willen het nu structureel aanpakken’’, aldus de provinciewoordvoerder. De provincie kan nog niet zeggen wat het initiatief gaat kosten.