nieuws

09 okt 2001, 00:12

Groningen krijgt uitstel subsidiebesluit Martiniplaza

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) geeft de stad Groningen tot 21 november uitstel om een besluit te nemen over de privatisering van de Martiniplaza. Dat meldt het Groninger Dagblad van vanochtend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vorige week ontstond er een woordenwisselingen tussen PvdA en VVD over de privatisering omdat de PvdA op het laatste moment met extra voorwaarden kwam. Daardoor haalde de gemeente de deadline van 1 oktober niet om een voorstel in te dienen en daarmee in aanmerking te komen voor een Europese subsidie van acht miljoen gulden.
Het meningsverschil tussen de PvdA spitst zich toe op de organisatievorm van de geprivatiseerde Martiniplaza. PvdA-wethouder Pattje wil dat de Martiniplaza vier jaar een overheid-bv moet blijven en dat eventuele winst van de gemeentelijk subsidie moet worden afgetrokken. VVD-wethouder Schuiling ziet weinig in deze plannen
Wethouder Pattje stelde nog een andere voorwaarde aan de privatisering van de Martiniplaza. Hij wil eerst de uitkomsten van het Grote Markt-Forum ten aanzien van een nieuw theater aan de Oostzijde afwachten. Een aantal raadsleden reageerde boos op deze voorwaarde omdat zij Pattje ervan verdenken de privatisering van de Martiniplaza op te houden om zijn droom van een theater aan de Grote Markt veilig te stellen.