nieuws

18 jun 2013, 09:09

Groningen krijgt "tocht der vertwijfeling": marathon van Lauwersoog naar Eemshaven

Groningen krijgt "tocht der vertwijfeling": marathon van Lauwersoog naar Eemshaven

Groningen krijgt er een pittige en uitdagende marathon bij: “de tocht der vertwijfeling”, van Lauwersoog naar de Eemshaven. Deze moet in 2014 georganiseerd worden. Groningen Seaports heeft Stichting Marathon NW Groningen uit Ulrum deze week gevraagd die tocht dan te organiseren. Maar eerst komt er komende maand juli al een halve marathon. Deze krijgt dan ook steun van Groningen Seaports.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze halve marathon, die dit jaar op zaterdag 27 juli gehouden wordt van Lauwersoog naar Ulrum, is ook aangesloten bij het Loopcircuit Noord Nederland en kent inmiddels een traditie van 23 jaar. In die jaren is het loopevenement in alle opzichten gegroeid en oogst veel waardering onder de deelnemers. Eerst de halve marathon waarvoor de voorbereidingen al in volle gang zijn. Over het deelnemersveld is op dit moment nog weinig te zeggen. De inschrijving via de website www.halvemarathon.nl komt inmiddels goed op gang.


Marathon Lauwersoog – Eemshaven


Als tegenprestatie voor steun aan de halva marathon werd het bestuur gevraagd een volledig draaiboek te ontwerpen voor een marathon in 2014 van Lauwersoog naar de Eemshaven, onder de werknaam “de tocht der vertwijfeling” in 2014 en het opzetten van een organisatiestructuur voor de marathon.


Een verrassend voorstel dat het bestuur als een uitdaging ziet en zonder enige bedenking graag aanvaardde. ”Direct na de halve marathon zal het bestuur zich hierop gaan richten”, aldus de voorzitter.