nieuws

12 mei 2001, 00:12

Groningen krijgt tóch het Nationaal Stripmuseum

Groningen krijgt toch het Nationaal Stripmuseum. Daarmee heeft Groningen na het Groninger Museum opnieuw een spraakmakend en opmerkelijk museum van landelijke betekenis

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Stripmuseum zal toch gevestigd worden aan de Westerhaven. Dat is opmerkelijk nieuws omdat al jarenlang gestreefd is naar de vestiging van het stripmuseum. Het museum moet fungeren als cultureel lokkertje voor het grote winkelcentrum – ‘De Nieuwe Westerhaven’ – dat momenteel in aanbouw is.
Groningen laat de Westerhaven met enige pijn in het hart bebouwen, maar wel om te voorkomen dat er straks in weilanden rond Groningen grote winkelcentra komen die bezoekers uit de Groningse binnenstad zouden weglokken. Dat zou desastreus zijn voor de binnenstad, en daarom is besloten de Westerhaven maar te bebouwen.
Om het nieuwe winkelcentrum op de Westerhaven extra publiek te laten trekken was steeds gedacht aan de bouw van een stripmuseum. Het heeft er de laatste maanden echter naar uitgezien dat de bouw er van niet zou lukken. Maar vanmiddag is een persconferentie belegd waar wethouder W. Smink van ruimtelijke ordening uit de doeken doet dat het stripmuseum nu toch doorgang zal vinden. Nader nieuws daarover volgt later op deze website.