nieuws

12 okt 2000, 00:12

Groningen krijgt definitief een First Tuesday

Het is nu zeker dat ICT-bedrijven in Groningen een eigen ‘First Tuesday’ krijgen. Dat is een informele manier om in aanraking te komen met investeerders, iedere eerste dinsdag van de maand.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maar volgens Karel Bolt van Syntens, een van de organisaties die onlangs een tocht organiseerden van Groningse ICT ondernemers naar Amsterdam, is nog niet precies aan te geven wanneer First Tuesday in Groningen ingevoerd gaat worden.
‘First Tuesday’ is een begrip in de Amsterdamse ICT wereld. Iedere eerste dinsdag van de maand is er een bijeenkomst waarbij ICT bedrijven met creatieve ideeën bij elkaar kunnen komen. Ze kunnen er dan in contact komen met investeerders, hun netwerk uitbreiden, ideeën uitwisselen of samenwerkingsverbanden aangaan. Onlangs stapten 25 ondernemers uit Groningen in de bus om een kijkje te nemen tijdens een First Tuesday in Amsterdam. Daar werd in discotheek Escapade aan het Rembrandtplein de netwerkbijeenkomst voor startende internet-ondernemers gehouden. Dergelijke informele bijeenkomsten waar investeerders en ondernemers met ideeën elkaar kunnen ontmoeten worden in de gehele wereld gehouden., Volgens Syntens, maar ook volgens de gemeente Groningen, Deloitte en Touche, Kamer van Koophandel en ING bank kan zo’n First Tuesday ook nuttig zijn voor Groningse ICT-ondernemers.
De bijeenkomst in Amsterdam liep volgens de organisatie naar tevredenheid, en leverde ook een groot artikel op in het Nieuwsblad van het Noorden. Ruim een weke na die bijeenkomst zegt woordvoerder Klaas Bolt van Syntens dat hij zó veel reacties heeft gehad van ICT ondernemers, maar ook van ‘informal investors’ dat het nu wel zeker is dat er ook in Groningen zo’n maandelijkse bijeenkomst komt. ‘Alleen vraag me niet wanneer exact: dat is nu wat moeilijk te zeggen, want we zullen daarvoor nog het een en ander moeten organiseren. Maar de belangstelling is wel groot gebleken. We overleggen nu hoe we hier een First Tuesday van de grond kunnen krijgen’, aldus Bolt. Niet onwaarschijnlijk is dat Groningen binnen een half jaar voorkomt in het rijtje van steden als New York, Londen, Parijs, Kuala Lumpur en Tokio waar de First Tuesday in een behoefte voorziet.