nieuws

26 okt 2000, 00:12

Groningen kandidaat voor WK dameshandbal

Groningen gaat proberen het wereldkampioenschap handbal voor dames in 2003 binnen te halen. Dit meldt het Nieuwsblad van het Noorden donderdagmiddag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het evenement met 24 deelnemende ploegen staat op de agenda december 2003. Mocht Nederland voor de organisatie worden gevraagd, zal het kampioenschap in vier steden worden gehouden.
Nederland heeft voor de organisatie alleen maar concurrentie van Kroatië. Het bedrijf Topsport Noord-Nederland is al weken bezig met een lobby om Groningen als speelstad bij het Nederlands Handbal Verbond op de kaart te krijgen. Een andere stad die zich heeft aangemeld is Rotterdam. Verder wordt er een keuze gemaakt uit Amsterdam of Almere en Eindhoven of Maastricht. Het verbond ziet Groningen als een belangrijke speelstad, omdat zo goed als zeker topspelers uit Denemarken en Noorwegen mee zullen doen. Voor supporters uit deze Scandinavische landen is het vrij eenvoudig een wedstrijd van hun land in Groningen te bezoeken.
Er zijn nog verscheidene barrières die moeten genomen voordat het zo ver is. De eerste drempel is het wereldcongres van de Internationale Handbal Federatie die volgende maand in het Portugese Estoril wordt gehouden.