nieuws

24 dec 2000, 00:12

‘Groningen IT-stad’ scoort en zet grootschalige landelijke ICT-campagne door

De ICT-campagne ‘IT swings in Groningen’ is een succes. De Groningse overheden en het bedrijfsleven gaan daarom door met de actie, die onder meer opzien baarde met de inzet van de bekende IT-tram in Amsterdam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mede als gevolg van deze opvallende actie wisten tientallen IT-ers de weg naar Groningen te vinden. Bedrijven geven aan dat hun omzet is gestegen als gevolg van de grotere naamsbekendheid van Groningen. ‘Een gezamenlijke evaluatie heeft meer dan voldoende draagvlak opgeleverd om enthousiast verder te gaan’, aldus een enthousiaste gemeente Groningen. De verwachting is dat er snel meer partners in het project stappen en in het voorjaar van 2001 een vervolgcampagne van start gaat.
De evaluatie heeft er toe geleid dat Groningen zich meer heeft geprofileerd in het land als IT-stad. ‘De concrete resultaten op het gebied van de werving bleken minder goed meetbaar’, ondervond de gemeente.
De door de gemeente opgezette website www.it-stad.groningen.nl trekt dagelijks ongeveer honderd bezoekers. Naast nieuws over de branche zijn hier links naar onder meer vacatures te vinden.