nieuws

19 dec 2012, 17:05

Groningen is nieuw basketbal top-evenement rijker: de Groninger Basketball Week

Een uitje voor het hele gezin. Dat kan de Groninger Basketball Week zeker worden. Dat is een uniek topbasketball-evenement dat van 27 tot en met 31 december 2012 voor de eerste keer te zien is in Martiniplaza Groningen. Zes intercontinentale topteams zijn er voor gecontracteerd, waaronder ook GasTerra Flames. Behalve op vijf dagen lang topwedstrijden ligt het accent ook op sfeer, entertainment en activiteiten voor de jeugd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met GasTerra Flames heeft de Groninger Basketball Week (GBW) een echte 'thuisploeg.' De Flames spelen hun thuisduels in Martiniplaza en basketballen tijdens de GBW dus op vertrouwd terrein. Toch zal het er volgens coach Hakim Salem voor Flames anders aan toe gaan dan tijdens de nationale competitie. 'We krijgen tijdens het toernooi te maken met een ander soort basketbal.'

Hakim Salem wordt enthousiast als hem gevraagd wordt naar de verwachtingen van de GBW. "Als je kijkt naar de teams die meedoen, dan is het een bijzonder toernooi." De spelers van Flames hebben na 19 december een week vrij en richten zich tijdens de GBW dus op het vervolg van de nationale competitie die op 5 januari wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Den Helder. Salem: “We krijgen tijdens het toernooi te maken met een ander soort basketbal: Aziatisch, Amerikaans en Oost-Europees. Het worden andere wedstrijden dan tegen pakweg Leiden of Den Bosch. We spelen dit seizoen niet Europees dus dit kun je zien als onze Europese wedstrijden.”

Meer:
 

www.groningerbasketballweek.nl