nieuws

25 okt 2000, 00:12

Groningen informeert bij KNVB naar ‘zaterdagstop’

De gemeente Groningen gaat bij de KNVB informeren naar het instellen van een eventuele ‘zaterdagstop’ voor amateurwedstrijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningen kampt door het nog steeds stijgende aantal amateurvoetballers met een groeiend tekort aan voetbalvelden. De 95 sportvelden die de stad telt kunnen een nog intensiever gebruik op zaterdag niet aan.
Groningen kent op dit moment 34 clubs, die met vijfhonderd teams van de velden gebruik maken. ,,De verhouding tussen zaterdag en zondag groeit helemaal scheef’’, aldus directeur H. Bos van de Werkmaatschappij Sportaccommodatie van de gemeente. ,,Het wordt tijd enige sturing aan de speeldagen te geven.’’
Groningen ziet zich anders genoodzaak een forse investering te doen in nieuwe sportgelegenheden, een stap die vooralsnog liever wordt voorkomen. ,,Ik begrijp dondersgoed dat men liever op zaterdag voetbal, maar enige gedachtenwisseling over het onderwerp moet toch mogelijk zijn’’, meent Bos.
Nederland kent op dit moment ruim een miljoen amateurvoetballers, die vrijwel gelijkmatig verdeeld zijn onder de jeugd- en de seniorenselectie. Alle jeugdwedstrijden en een groot aantal partijen van de seniorencompetitie vinden plaats op zaterdag.
Een woordvoerder van de KNVB zegt het Groningse verzoek met interesse af te wachten. Wethouder R. Bron zal binnenkort met de voetbalorganisatie in contact treden over de kwestie.