nieuws

17 dec 2016, 12:12

Groningen in de ban van WinterWelVaart

Groningen in de ban van WinterWelVaart

Groningen is dit weekend in de ban van WinterWelVaart. Dit op en top winterse evenement duurt nog tot en met zondag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Hoge, Lage en Kleine der A – misschien wel het mooiste stukje binnenstad – liggen tijdens WinterWelVaart helemaal vol met historische charterschepen. De schepen zijn gezellig verlicht en aan boord van de boten is een uitgebreid muziek-, theater- of kunstprogramma.

Maar ook aan wal is genoeg te beleven. Zo worden de kades omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. Geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, maar net even anders: in gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of die last-minute kerstinkopen. Bovendien zijn er heerlijke hapjes en drankjes en niet-te-missen snuisterijen.

WinterWelVaart breidt haar activiteiten dit jaar voor het eerst uit naar de binnenstad. In een aantal straten rondom de Hoge en Lage der Aa worden verschillende (kinder)activiteiten georganiseerd: er is onder andere straattheater, muziek en een leuke speurtocht.

Speciaal voor de jongste bezoekertjes, én hun ouders, is een route samengesteld langs de Brugstraat, A-kerkhof, Stoeldraaierstraat, Oude kijk in ‘t Jatstraat, Zwanestraat, Ellebogenbuurt en de Turftorenstraat. Onderweg is er een speurtocht rondom het thema scheepvaart, die de speurneuzen in verschillende winkels brengt. In tenten zijn oud-Hollandse spelletjes te doen en verspreid over de route is er straattheater, wandelen zangkoortjes en dan is er ook nog Twannie, de verlichte rups, die voor extra sfeer en gezelligheid zorgt.