nieuws

17 apr 2013, 11:11

‘Groningen heeft een lefgozertje nodig!’- directeur Congresbureau vertrokken

‘Je bent een lefgozertje. En een lefgozertje: dat is nu precies wat Groningen nodig heeft!’. Dat zei gistermiddag prof. Frans Zwarts, oud-rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij zei dat bij het afscheid van Jaap Westerhuijs als directeur van het Groningen Congres Bureau.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat is een organisatie die is opgericht om er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk congressen naar Groningen komen. Dat zorgt voor een forse impuls in de Groningse economie. Jaap Westerhuijs is zeventien jaar directeur geweest van het Groningen Congres Bureau. Hij is inmiddels opgevolgd door Mariska Pater (38).


De afscheidsreceptie in het Groninger Museum werd zeer druk bezocht. Er kwamen meer dan 350 mensen, onder wie commissaris der koningin Max van den Berg en wethouder Joost van Keulen van economische zaken.


De afgelopen zeventien jaar is het aantal internationale congressen in Groningen sterk gestegen, mede dankzij de inzet van het Groningen Congres Bureau. Waren er in 1996 nog 18 per jaar, in 2012 waren dat er 62 per jaar. De economische betekenis van congressen voor Groningen is in die jaren ook gestegen. De geschatte economische bestedingen bedroegen in 1996 nog € 3,6 miljoen en in 2011 € 18 miljoen.


De nieuwe directeur, Mariska Pater, verwacht dat Groningen haar positie als congresstad nog verder kan versterken, en heeft goede hoop dat met name de verlengde landingsbaan op Eelde zal zorgen voor een stijging van het bezoek van congresgangers naar Groningen.