nieuws

26 jun 2009, 11:11

Groningen dolgelukkig met Waddenzee als Werelderfgoed

De provincie Groningen is zeer gelukkig met de plaatsing van de Waddenzee op de werelderfgoedlijst van Unesco. ‘Dit is echt heel fantastisch nieuws. Het betekent dat de Waddenzee in hetzelfde rijtje voorkomt als bijvoorbeeld de Chinese muur of de Grand Canyon. Het is een kroon op het werk voor al die mensen die zich de afgelopen tientallen jaren hebben ingespannen voor het behoud van de natuurwaarden’, aldus een woordvoerder van de provincie Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Douwe Hollenga, gedeputeerde provincie Groningen, was aanwezig in Sevilla en is verheugd dat de voordracht van de Waddenzee als Werelderfgoed tot toekenning van het prestigieuze predicaat heeft geleid. "Het is geweldig dat het gelukt is. Het Werelderfgoed Comité was vooral ook heel positief over de internationale samenwerking met Duitsland en het comité hoopt, dat ook Denemarken gauw zal toetreden. De titel Werelderfgoed biedt veel kansen voor het toerisme en is een bekroning voor al die mensen die zich al decennialang inzetten voor het behoud van de Waddenzee", aldus Hollenga.
*
Volgens de woordvoerder van de provincie Groningen hoeft de plaatsing van de Waddenzee op de werelderfgoedlijst niet te betekenen dat economische activiteiten in of bij het gebied worden bemoeilijkt. ‘Er zitten geen strenge regels aan, al kun je de erkenning wel weer kwijt raken wanneer je echt rare dingen zou doen met het gebied’.