nieuws

30 aug 2001, 00:12

Groningen City Club dreigt Wallage met einde Gronings ‘poldermodel’

Wim Kok is nog niet weg of het poldermodel stort in. Althans in Groningen. De organisatie van ondernemers in de binnenstad, de Groningen City Club, dreigt de samenwerking met de gemeente Groningen voor de verbetering van de binnenstad namelijk te verbreken. Dat meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Groninger Dagblad Stad van vanmorgen gaat het niet goed meer met de tot nu toe vruchtbaar verlopen samenwerking tussen gemeente en Groningen City Club. Die leidde er toe dat er een einde kwam aan de verloedering van de binnenstad en dat de stad er in veler ogen aanzienlijk beter uit is gaan zien. De gemeente deed tot nu toe ook haar best om de ondernemers bij dit project te betrekken. Dankzij die samenwerking kwam ook het project voor de Westerhaven van de grond en de Waagstraat.
Maar volgens voorzitter Theo Venema van de City Club is de klad gekomen in de samenwerking. In het krantenartikel zegt Venema vooral minder vertrouwen te hebben in burgemeester Wallage, die minder bereid zou zijn om samen de schouders te zetten onder de opknapbeurt voor de binnenstad.
Maar woordvoerder Alfred Kazemier laat namens de gemeente weten dat er sprake is van een misverstand. Volgens hem kan de Groningen City Club gewoon blijven meepraten over het City Management. ‘Maar wat betreft orde-maatregelen tegen wildplassen, het schoonmaken van de binnenstad of het instellen van veegploegen, dat zijn zaken die nu eenmaal een taak van de gemeente zelf zijn en die we dus zelf moeten opknappen’, zo betoogt hij.