nieuws

15 sep 2000, 00:12

Groningen brengt eerste Big Brother 2000-bewonerfansite online

Big Brother 2000 is nog geen halve dag bezig en de eerste officiële Groningse fan-website is alweer op het web verschenen. De website is gewijd aan de 33-jarige Groningse Bianca die momenteel in het Almerense tv-huis bivakkeert. Een team van zes Groningse studenten heeft een halve week fulltime aan het concept gewerkt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Behalve dat hij de eerste is, heeft de website meer exclusieve kenmerken: zo bevat de Big Brother-Bianca-website een interview met de moeder van Bianca over haar dochter en een uitgebreide biografie en karakterschets. Ex-bewoner Mona zal een wekelijks commentaar geven op de gebeurtenissen in het BB-huis, en er zullen speciale gesigneerde Big Brother foto’s te winnen zijn.
De website zal dagelijks worden bijgehouden met screenshots, het laatste BB-nieuws, achtergronden en interviews. De redactie van de website hoopt dat de website uit zal groeien tot één van de grootste Nederlandse BB-sites van het web.
Het initiatief komt van de studentenredactie van 8WEEKLY Webmagazine. Deze website levert wekelijks een mix van informatie en entertaiment aan studerend Nederland. De redactie is gevestigd in Groningen en bestaat uit twintig personen. Wekelijks levert 8WEEKLY actueel studentennieuws uit verschillende steden, boek-, cd-, film- en concertrecensies, (olympisch) sportnieuws, en allerlei fun voor de student: webrecensies, een cartoon, een studentenhoroscoop en studentenrecepten.