nieuws

12 sep 2001, 00:12

Groningen bezorgd om lot zaken-relaties in World Trade Center

Wethouder K. Schuiling (VVD) van economische zaken maakt zich zorgen over Nederlandse en Amerikaanse zakenlieden die mogelijk in het World Trade Center aanwezig waren op het moment van de catastrofe.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schuiling heeft onlangs enkele zakenreizen gemaakt naar de Verenigde Staten, onder meer ter versterking van de positie van Groningen als centrum voor bio-medische bedrijvigheid en IT-stad. Daarbij heeft hij contacten gelegd met zowel Amerikaanse als Nederlandse zakenlieden. Een aantal van hen zou deze week een bezoek brengen aan het World Trade Center. De gemeente Groningen weet niet of zij tot de slachtoffers behoren.
Verder is er vrijwel niets bekend over Nederlandse of Groningse slachtoffers. De persconferentie van B en W is vanmorgen alsnog doorgegaan, nadat deze gistermiddag in verband met de ramp was uitgesteld. Volgens wethouder W. Pattje (PvdA) lijkt alles in het niet te vallen bij de ongekende ramp. ‘Maar het leven gaat door. Ook wij pakken de draad maar weer op, er zit niets anders op’.