nieuws

23 mei 2001, 00:12

Groningen Airport Eelde voorziet enorme groei aantal passagiers

Groningen Airport Eelde verwacht binnen enkele jaren het bezoekersaantal te kunnen verdubbelen. Dat verklaart directeur Jeroen Meulendijks, naar aanleiding van de opening vanmiddag van de nieuwe passagiersterminal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Commissarissen der Koningin van Groningen en Drenthe, Alders en Ter Beek, openen vanmiddag de nieuwe passagiersterminal van de luchthaven Eelde. Deze is nodig om het toenemend aantal passagiers comfortabeler te kunnen ontvangen of te laten vertrekken. De nieuwe terminal heeft 8,5 miljoen gulden gekost.
Volgens directeur Meulendijks is de nieuwe terminal ook een investering in de toekomst omdat hij een sterke groei voorziet van het aantal passagiers. Momenteel komen er jaarlijks 125.000 passagiers. Dat moeten er binnen enkele jaren 250.000 worden. Volgens Meulendijks is die groei te danken aan een verdere uitbreiding van het aantal chartervluchten en aan de nieuwe lijndienst op Schiphol die 3 september van start gaat. Bovendien gaat de baanverlenging nu vrijwel zeker door nu het besluit voor de verlenging is gepubliceerd in de Staatscourant.
‘De Luchthaven bestaat dit jaar 70 jaar. Het ziet er naar uit dat we er de komende jaren met hernieuwd elan tegenaan kunnen’, aldus Meulendijks.