nieuws

04 mei 2019, 12:12

GroenLinks: ook in Groningen verbod op benzineauto’s

GroenLinks: ook in Groningen verbod op benzineauto’s

‘Het verbieden van benzineauto's en dieselauto’s is ook voor Groningen een optie’. Dat zegt Benni Leemhuis, gemeenteraadslid van GroenLinks in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij zegt dit zaterdag in de papieren editie van het Dagblad van het Noorden, in reactie op plannen van de gemeente Amsterdam om in 2030 nog uitsluitend elektrische auto’s toe te staan in de binnenstad.

 

Volgens Leemhuis kan de gemeente ook voor Groningen een verbod op benzine- en dieselauto’s instellen, ‘als we tot de conclusie komen dat het nodig is’.

 

GroenLinks was winnaar van de laatste gemeenteraadsverkiezingen en speelt een belangrijke rol in de gemeentepolitiek. In het collegeakkoord dat GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie hebben gesloten staan al maatregelen om de leefkwaliteit te verbeteren. Er is al een onderzoek gestart naar het instellen van milieuzones, en ook willen B en W het aantal auto’s op de ringweg verminderen.

 

In Groningen werd echter nog nooit gesproken over een volledig verbod op benzine- en dieselauto’s, maar daar komt nu - sinds de plannen van Amsterdam - verandering in, als het aan GroenLinks ligt.