nieuws

03 sep 2001, 00:12

Groeiende handel in niet bestaande studentenkamers in Groningen

Een prachtige studentenkamer met bad, eigen keuken en een huur van vijfhonderd gulden in de maand. Dat is een van de aantrekkelijke kamers die door een Gronings kamerbemiddelingsbureau worden aangeboden. ‘Door Studenten Voor Studenten’ (DSVS) zo luidt de idealistisch naam van het bemiddelingsbureau. Aan de kamer kleeft slechts één nadeel: hij bestaat niet. Dat blijkt uit een artikel in de Universiteitskrant (UK)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groningse bedrijf DSVS is sinds 2000 actief op de Nederlandse bemiddelingsmarkt voor studentenkamers en ook actief in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. De Universiteitskrant uit Groningen (UK) heeft echter ontdekt dat studenten weliswaar een bedrag van 52,50 als inschrijfgeld betalen, maar dat zij daar niets voor terug krijgen, en zeker geen kamer. Bovendien is het bureau telefonisch onbereikbaar voor vragen of klachten. Alleen de email doet het af en toe.
Volgens het Woonservice Centrum in Groningen is het de afgelopen jaren steeds vaker voorgekomen dat bemiddelingsbureautjes energiek van start gaan maar al na een half jaar weer verdwijnen.