Nieuws

Grens- en scheidsrechters: hoe is de situatie in het Groningse voetbal?

Zover is het dus gekomen in Nederland: er is een grensrechter overleden nadat hij is mishandeld. Het afschuwelijke incident had plaats in Almere. De vraag is nu of dit een vreselijk maar volstrekt eenmalig en toevallig incident is geweest. Of dat het juist een extreem voorbeeld is van de wijze waarop grens- en scheidsrechters soms worden bejegend. De GIC wil graag weten hoe de situatie is in het Groningse amateurvoetbal.


Leestijd: 1 minuut

Zo is bekend dat de KNVB in Groningen jongeren prima probeert op te leiden tot scheidsrechter en ook prima begeleidt en coacht.

Maar tijdens wedstrijden krijgen die leerling-scheidsrechters vervolgens  wel van alles naar het hoofd geslingerd en blijken de voetballers nauwelijks kennis te hebben van de spelregels. Dat verwijten ze vervolgens de scheidsrechters.

Al zijn er ook nog steeds ontzettend veel sportieve voetballers.

De vraag is dan: hoe is de situatie in Groningen? Wie neemt het op voor de scheids- en grensrechters? Of is dat niet nodig?

Hierbij een oproep aan onze voetballende lezers, hoe kijkt u aan tegen de situatie voor scheidsrechters in het amateurvoetbal?