nieuws

06 nov 2000, 00:12

Gratis voederbiet af te halen voor Sint Martinus voor Groningse kinderen

Op zaterdagmiddag 4 november tussen twee uur en vier uur kan de Groninger schooljeugd op de Grote Markt te Groningen gratis een voederbiet komen halen. Van deze voederbiet kunnen ze een lampion snijden, waarmee ze tijdens Sint Martinus op zaterdag 11 november langs de deuren kunnen gaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken te Groningen heeft honderden rode voederbieten besteld om deze te kunnen uitdelen. De bieten worden per boerenkar aangevoerd en zullen op de Grote Markt ZZ voor Hotel De Doelen te krijgen zijn. De bietenuitdeling gaat door zolang de voorraad strekt. Het is raadzaam zelf een stevige zak of tas voor het vervoer van de biet mee te nemen. Volksvermaken heeft dit jaar opnieuw een folder laten maken met aanwijzingen voor de jeugd om van de voederbiet een lampion te maken. Ook zijn teksten van verschillende Sint Martinusliedjes opgenomen. De folders kunnen tijdens de uitdeling meegenomen worden. Informatie en aanwijzingen zijn ook op de website van Volksvermaken te vinden: www.feestinstad.nl
Wedstrijd Aan de voederbieten-uitdeling heeft Volksvermaken ook een wedstrijd verbonden. Wie op vrijdag 10 november zijn voederbiet-lampion ter keuring aanbiedt, maakt kans op een van de prijzen, die Volksvermaken ter beschikking stelt voor de mooiste lampion. Bovendien is er voor iedere deelnemer aan deze wedstrijd een Sint Martinus-surprise. Er zijn twee leeftijdscategorie├źn: T/m 8 jaar en van 9 t/m 12 jaar. De keuring van de voederbiet-lampions vindt plaats op vrijdagmiddag 10 november tussen halfvijf en vijf uur, op dezelfde plek, waar ook de bieten worden uitgedeeld. De kinderen wordt gevraagd de lampions van naam, adres en leeftijd te De prijsuitreiking vindt aansluitend om halfzes plaats. De kinderen kunnen de lampions daarna weer mee naar huis nemen.