Nieuws

Gratis proefpakketten designerdrugs in Groninger studentenhuizen

Het Trimbos-Instituut waarschuwt voor een zorgelijke trend: drugsdealers maken steeds brutaler reclame om hun producten te promoten. In Groningen zijn onlangs gratis proefpakketjes met de designerdrug 2-MMC verspreid onder studentenhuizen door de designerdrugwebsite Nakkie, meldt de NOS.


Leestijd: 1 minuut

Lucas Mulder, een student in Groningen, trof zo’n pakketje aan in zijn keuken. “Er zat een zakje 2-MMC met twee kortingscodes in,” vertelt hij. Mulder was verbaasd, maar heeft de drugs naar eigen zeggen niet gebruikt.

Momenteel is 2-MMC, een variant van het verboden 3-MMC, legaal zolang het niet voor menselijke consumptie wordt verkocht. Een wijziging van de opiumwet is momenteel in behandeling, zodat hele groepen stoffen direct verboden kunnen worden. Dit betekent dat veel producten van designerdrugwebsites zoals Nakkie binnenkort verboden kunnen worden.

Laura Smit-Rigter van het Trimbos-Instituut geeft aan dat deze nieuwe, openlijke manier van drugs promoten zeer zorgelijk is. “Drugsdealers gebruiken steeds professionelere advertenties om hun waar aan te bieden en proberen klantenbinding te versterken door bijvoorbeeld risico’s van het gebruik te vermelden,” aldus Smit-Rigter.

Lees hier het hele artikel van de NOS.