nieuws

11 jun 2009, 07:07

Grasmat FC Groningen heeft nieuwe bewoners

Op de plek waar ooit het Oosterparkstadion stond, wonen sinds kort 36 gezinnen. Vorige week heeft het laatste gezin de sleutel van hun nieuwbouwwoning gekregen. De bewoners hebben hun huizen op de voormalige velden van FC Groningen gezamenlijk laten ontwerpen en bouwen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vorige maand vierden de bewoners de oplevering van hun woningen met een groot feest. Daarmee sloten zij een periode af waarin zij gezamenlijk hun woningen ontwikkelden. Samen gaven zij opdracht aan bijvoorbeeld de architect, de constructeur en de aannemer. Daarbij werden zij ondersteund door KUUB Centrum Particuliere Bouw. Bij het opleveringsfeest bood KUUB de bewoners een stoeltje uit het oude FC Groningen-stadion aan.

De woningen maken deel uit van de nieuwe buurt De Velden, waar uiteindelijk 155 woningen en appartementen gebouwd moeten worden. De 36 woningen van KUUB zijn tot nu toe de enige woningen die afgerond zijn.
 

Sinds enkele jaren stimuleert de overheid de ontwikkeling van woningen in particulier opdrachtgeverschap. Collectief particulier opdrachtgeverschap betekent dat burgers de handen ineen slaan en gezamenlijk hun woningen ontwikkelen en deze in één bouwstroom laten bouwen. Dit levert niet alleen kostenvoordeel op, maar ook eenduidige architectuur, een kruisbestuiving van ideeën, en een buurt waarin men elkaar kent en betrokken is.