nieuws

23 jan 2001, 00:12

GPV ‘met pijn in het hart’ ook achter Nieuwe Noordzijde

De fractie van het GPV heeft na wikken en wegen besloten zich te stellen achter de plannen voor een Nieuwe Noordzijde. Maar wel met pijn in het hart, aldus fractievoorzitter David de Jong, omdat zijn fractie met het onderdeel van de parkeergarage niet gelukkig is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens voorzitter David de Jong heeft zijn fractie zeer lang moeten wikken en wegen over een standpunt met betrekking tot de Nieuwe Noordzijde. ‘Wij zijn groot voorstander van de vernieuwing van de Noordzijde. Maar de garage, die hoeft voor ons niet zo nodig. Maar zonder die garage worden de plannen lang niet zo grootschalig uitgevoerd. En daarom hebben we besloten de bouw van een parkeergarage dan maar op de koop toe te nemen’, aldus De Jong.
Zijn partij sluit zich daarmee aan in het rijtje van de partijen PvdA, D66, CDA en VVD die eerder al lieten weten de plannen van de ondernemers en van B en W te steunen. Deze vier partijen gaan samen ook campagne voeren om de bevolking op te roepen tijdens het referendum op 21 februari ‘’ja’’ te stemmen.
Maar het GPV doet aan deze ‘’ja-campagne’’ niet mee. ‘Nee, we zijn namelijk niet echt hartstochtelijk voorstander van de plannen, vanwege de parkeergarage. Wij gaan daarom op eigen houtje op campagne. We zullen de achterban daarbij oproepen om ‘’ja’’ te zeggen. Maar wanneer mensen in onze achterban ons daarin toch niet kunnen volgen, dan hebben wij daar begrip voor’’, zo betoogt De Jong.