nieuws

25 sep 2000, 00:12

Goedendag, U spreekt met burgemeester Wallage….

‘Goedendag! U spreekt met Jacques Wallage, burgemeester van Groningen’. Dat krijgen vandaag veel inwoners van Groningen te horen, want de burgemeester doet mee aan een opmerkelijk grootschalig telefonisch onderzoek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente houdt vanaf vandaag, maandag 25 september, namelijk een groot telefonisch onderzoek naar de leefbaarheid en veiligheid in de stad-Groninger wijken. Burgemeester Wallage geeft daartoe het startschot.
De uitkomsten van dit leefbaarheidsonderzoek 2000 worden door de gemeente gebruikt bij het oplossen van knelpunten, het treffen van maatregelen en het maken van nieuw beleid. In totaal zullen ongeveer tweeduizend mensen benaderd worden. In het kader van het onderzoek gaan er ook vijfduizend brieven de deur uit.
Overigens zijn in Groningen al eerder dergelijke onderzoeken gedaan, in ’96 en ’98. Op grond van die onderzoeken kwam de gemeente toen met een aantal concrete maatregelen, zoals het aanstellen van extra stadswachten, invoering van sociaal buurtbeheer en de openoing van vijf meldpunten van overlast.