nieuws

07 mei 2012, 10:10

Glamour-mode in Groninger Museum trekt 70.000 bezoekers

Het Groninger Museum weet nog steeds populaire tentoonstellingen te organiseren. Dat blijkt uit het feit dat een tentoonstelling over het werk van de glamour mode-ontwerper Azzedine Alaïa 70.000 bezoekers heeft getrokken en mede daarom wordt verlengd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groninger Museum verlengt de tentoonstelling Alaïa. Azzedine Alaïa in de 21e eeuw tot en met 27 mei 2012. De tentoonstelling van de wereldberoemde couturier trok al ruim 70.000 bezoekers.

Azzedine Alaïa is een van de grootste couturiers ooit. De tentoonstelling, waarvoor Mark Wilson als conservator optrad, richt zich op het werk van Alaïa in de 21ste eeuw. Het is het vervolg op het overzicht van zijn werk uit de voorliggende jaren dat in 1997-1998 in het Groninger Museum werd getoond en dat vervolgens geëxposeerd werd bij de Brant Foundation, Guggenheim Soho in New York in 2000. De naam Alaïa staat voor glamour, sensualiteit, stijl, pasvorm, zelfvertrouwen, comfort en natuurlijk sex-appeal. Zijn strakke jurken omsluiten de lichamen van ‘s werelds meest verleidelijke en succesvolle vrouwen.

Overige tentoonstellingen
Mode-en kunstliefhebbers kunnen ook in het Groninger Museum terecht voor de tentoonstelling van Iris van Herpen, een van de spraakmakende jonge ontwerpers van dit moment. In het Ploegpaviljoen zijn topstukken van De Ploeg en Ploegschilder Jan Altink te zien en het Starckpaviljoen biedt ruimte voor de tentoonstelling over de bijzondere porseleinsoort Famille Verte.