nieuws

23 mei 2013, 20:08

GIC krijgt volgende week nieuw uiterlijk en nieuwe mogelijkheden

De Groninger Internet Courant gaat zich vernieuwen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De GIC krijgt nog deze maand een nieuw uiterlijk en een nieuwe Luncheditie. De vernieuwing was nodig om de GIC nog beter in beeld te krijgen op de iPhone en op de iPad, meer plaats te bieden aan de sociale media en ook om meer ruimte te krijgen voor het - groeiende - aantal adverteerders.

Overigens zal het nieuwe uiterlijk wel dezelfde degelijk-klassiek Groningse uitstraling houden als de huidige GIC: het wordt dus allemaal wel ongeveer dezelfde stijl. We proberen een rustig overzicht te brengen van alleen de belangrijkste nieuwsfeiten uit Groningen die er werkelijk toe doen.

Voor de GIC is Groningen hoofdzaak, maar die hoofdzaken proberen we waar mogelijk met een kritisch oog te volgen, of een platform voor discussie te zijn over relevante ontwikkelingen in- en om onze kleine metropool.

 In de nieuwe GIC kunnen lezers voortaan op berichten reageren via Facebook. Ook komt er een Twitter-balk om snel de relevante Tweets te vertonen. De foto's en video's komen wat beter in beeld.

Maar vanaf smartphones zal het verschil opvallend zijn.

De nieuwe GIC is evenals de huidige ontworpen door het Groningse internetbedrif iWink.

 De GIC is de oudste internet-nieuwsvoorziening van Groningen en dateert van 1997. Er zijn ruim 10.000 leden van de Luncheditie en bijna 9000 voor Twitter en Facebook samen.

Wilt u volgende week ook meepraten in- en over de nieuwe GIC, volg ons dan nu alvast via Facebook: www.facebook.com/gic.nl

 

(De GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling.)