nieuws

30 apr 2013, 10:10

Gezellig druk op vrijmarkt; live abdicatie trekt weinig toeschouwers

,,Volgens mij zit heel Groningen thuis achter de televisie,” vermoedt de in het oranje uitgedoste Anneke Visser uit Groningen. Op de Vismarkt in Groningen, waar de abdicatie live te volgen was op twee grote televisieschermen, was het dinsdagochtend rond 10.00 uur vrijwel uitgestorven. Slechts een handjevol toeschouwers was getuige van de troonsoverdracht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groningse trekt een sprintje naar de Grote Markt in de hoop dat het daar wel drukker is. Met op de achtergrond de machines die de markt leegvegen, hebben zich hier voor een groot scherm een kleine honderd mensen verzameld. Slechts een handjevol toeschouwers is oranje gekleed.

Op de traditionele vrijmarkt, aan de rand van de Groninger binnenstad, was het gezellig druk. Dat de bezoekers de troonsoverdracht missen, lijkt ze niet te deren. ,,Die beelden worden toch nog 10.000 keer herhaald. Die zie ik later nog wel een keer”, zegt verkoper Herman Nieman, die om 06.00 al aanwezig was om zijn waren uit te stallen. Zijn buurvrouw Anneke van der Burg denkt dat ze aan het begin van de middag haar spullen weer pakt. ,,Ik wil de inhuldiging niet missen.”