nieuws

24 apr 2014, 10:10

Activiteiten van ondernemers voor de Stad kunnen tot 2018 meegefinancierd door 'Het Fonds'

Activiteiten van ondernemers voor de Stad kunnen tot 2018 meegefinancierd door 'Het Fonds'

Bewegwijzering bij de Woonboulevard Hoendiep, Parkmanagemenent op Zernike, groenbeplanting op rotondes, Eurosonic Air, The Passion, acties van de winkeliers in Paddepoel, laadpalen voor elektrische auto’s, het verbeteren van bedrijventerreinen, gezamenlijke stands op de bedrijvencontactdagen: het zijn  zijn slechts enkele voorbeelden van projecten die tot stand zijn gekomen met steun van financiering vanuit Het Fonds Ondernemend Groningen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 Dit fonds, opgericht in 2011, heeft tot doel bij te dragen aan verdere verbetering van het economisch klimaat in de stad Groningen. Om dit doel dichterbij te brengen stelt Het Fonds jaarlijks geld beschikbaar aan zeer uiteenlopende initiatieven. Ook in 2014 kunnen bedrijven en instellingen weer een beroep op  Het Fonds doen wanneer zij gezamenlijke activiteiten organiseren waar Groningen direct of indirect in economisch opzicht beter van wordt.

 

Onlangs besloot de Groninger gemeenteraad dat het Fonds Ondernemend Groningen in elk geval blijft bestaan tot eind 2017. De Raad besloot daartoe nadat uit een onafhankelijke evaluatie was gebleken dat Het Fonds aantoonbaar bijdraagt aan een beter economisch klimaat in de stad. Het Fonds bestaat weliswaar nog niet zo heel lang, maar over de opstartfase heerst tevredenheid, zo bleek uit een enquête onder ruim 4500 ondernemers.

 

‘We zijn heel blij met het feit dat de gemeenteraad ons opnieuw vier jaar de tijd heeft gegeven om projecten te ondersteunen die in onze ogen goed zijn voor ondernemers of het economisch klimaat. We werken gelukkig heel goed samen met - en ondersteunend aan de bedrijvenverenigingen in Groningen die eenzelfde doel hebben’, vertelt Klaas Holtman, fondsmanager bij Het Fonds.

 

De komst van Het Fonds is in 2011 van harte gesteund door onder meer de Groningen City Club en de andere ondernemersverenigingen. Want zij kampten voordien met het probleem dat wanneer er evenementen of activiteiten worden georganiseerd, sommige ondernemers wel, en andere niet willen meebetalen, het zogenaamde free ridersgedrag. Dat probleem is opgelost door een heffing op de OZB waaruit Het Fonds Ondernemend Groningen gefinancierd wordt.

 

‘Het is prachtig dat wij nu met dit Fonds festiviteiten, evenementen, feestverlichting en andere activiteiten mede mogelijk kunnen maken. Maar: we doen nog veel meer! Zo konden we bijdragen aan de renovatie van het winkelgebied aan het Hoendiep, de aanleg van glasvezelkabels, ondersteuning van de Parkmanagement op Zernike, de ontsluiting van het bedrijventerrein Zuid Oost, Swingin’ Groningen, een plan voor plantenbakken in de Ebbingestraat, de Groninger Modeparade, Winkelverkiezing, Onderzoek parkeren op het Van Simmerenterrein, revitalisering door Ulgersmaweg Vitaal: zo kan ik nog wel even doorgaan. Er gebeurt gelukkig erg veel in Groningen, op zeer uiteenlopend terrein, en we zijn blij dat we dat de komende vier jaar mede mogelijk mogen helpen maken’, aldus een enthousiaste Klaas Holtman.

==

 

Meer weten of aanvragen:

Wilt u meer weten over Het Fonds Ondernemend Groningen of wilt u weten of projecten voor steun uit het Fonds in aanmerking komen:

 

 www.hetfondsgroningen.nl