nieuws

09 apr 2014, 09:09

Gemeentehuis Hoogezand-Sappemeer dicht na vondst asbest

Gemeentehuis Hoogezand-Sappemeer dicht na vondst asbest

Het gemeentehuis van de gemeente Hoogezand-Sappemeer is per direct gesloten vanwege de vondst van asbest. Dat maakte de gemeente woensdag bekend. Ook het aangrenzende theater Kielzog is voorlopig dicht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het asbest werd aangetroffen in een afgesloten ruimte op de tweede verdieping. Omdat in deze ruimte ook een luchtbehandelingsinstallatie staat, wordt er onderzoek gedaan naar de verspreiding van het asbest en eventuele gezondheidsrisico’s. De installatie blaast verse lucht in het theater en het bestuursgedeelte van het gemeentehuis, waar enkele tientallen mensen werken. In dit gedeelte zitten ook de publieksbalie’s. Een gemeentewoordvoerder kan nog niets zeggen over de kans op aanwezigheid van asbestdeeltjes in deze ruimtes. De resultaten van metingen worden komend weekend verwacht.

 

Het gemeentehuis blijft in ieder geval tot maandag gesloten. In het weekend wordt bekeken of het nodig is dat het gemeentehuis en het theater langer dicht blijven. Voor mensen die hun paspoort of rijbewijs moeten ophalen, wordt een noodvoorziening getroffen.