nieuws

02 nov 2000, 00:12

Gemeente stuit bij graafwerk Turfsingel op oude tramrails

De gemeente Groningen is tijdens graafwerkzaamheden aan de Turfsingel gestoten op een oude traimrails. Dat blijkt uit een brief van de gemeente aan de bewoners. Hieronder de volledige tekst van deze brief.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Een tegenvaller bij het werk aan uw deel van de Turfsingel. We hadden u als bewoners laten weten dat aannemer Koop Tjuchem BV twee avonden en nachten nodig zou hebben. De bestaande toplaag van asfalt zou dan worden vervangen door een nieuwe toplaag. Bij het wegfrezen van de oude asfaltlaag kwamen we echter al snel - op nog geen 2 cm diepte - een obstakel tegen. De oude tramrails vanaf het Boterdiep richting binnenstad. We hadden gedacht dat deze, voorzover nog aanwezig, dieper in de grond zouden liggen.
We kunnen deze rails niet laten liggen. Het nieuwe asfaltpakket is ongeveer 9 cm dik. Zoveel kunnen we de weg niet verhogen, want dan ontstaan allerlei andere aanpassingsproblemen. We zullen de rails met hun oude betonfundering moeten weghalen. Dat gaat langer duren en zo lang achter elkaar willen we u niet uit de slaap houden. Bovendien maakt dit karwei - doorslijpwerk en betonhameren - ook meer lawaai. Daarom moeten we overdag gaan werken en de straat afsluiten. Nu we eenmaal zover zijn gaan we ook direct door, dan bent u er het snelst vanaf. Vanaf donderdag 2 november, is het laatste deel van de Turfsingel afgesloten tussen het Boterdiep (westelijke rijbaan) en de zebra voor de Ebbingebrug. De afsluiting duurt waarschijnlijk tot en met vrijdag 10 november. Het verkeer wordt omgeleid over de oostelijke rijbaan van het Boterdiep. Vervolgens richting binnenstad-west via de Pijpstraat en de Nieuwe Ebbingestraat, noordwaarts via de Rodeweg. Lijn 5 van Arriva rijdt ook om via Boterdiep-Rodeweg-Nwe Ebbingestraat-Boteringesingel-Nwe Boteringestraat-Grote Kruisstraat. De haltes Ossenmarkt en Nieuwe Kerkhof vervallen dus tijdelijk’