Nieuws

Gemeente presenteert plannen Nieuwe Poort

De gemeente presenteert donderdagavond de mogelijkheden en plannen voor een nieuwe Oosterpoort: De Nieuwe Poort. Na deze eerste informatieavond in Groningen volgen er ook informatieavonden in Winsum, Veendam en nog een aantal in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

De huidige Oosterpoort is gebouwd in de jaren ‘70 en is aan vervanging toe. Omdat renovatie geen optie is, werken de gemeente Groningen en SPOT aan plannen voor een opvolger. De werktitel voor de nieuwe Oosterpoort is de De Nieuwe Poort.

De komende weken vinden er informatiebijeenkomsten plaats over De Nieuwe Poort. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen bezoekers een beeld van de plannen. Waar De Nieuwe Poort moet komen, is nog niet bekend. Er zijn momenteel drie opties voor locaties: ten zuiden van het Hoofdstation, op het Suikerterrein of aan de Vrydemalaan.

De gemeenteraad besluit naar verwachting in 2024 over de komst van het muziekcentrum. De Nieuwe Poort gaat zeker 300 miljoen euro kosten, liet wethouder Rick van Niejenhuis deze week weten aan Dagblad van he Noorden.