nieuws

06 sep 2000, 00:12

Gemeente Groningen doet bezittingen in de verkoop

De gemeente Groningen gaat de bezittingen in de provincie van de hand doen. Het gaat om een aantal kanalen en bruggen in de veenkoloniale gebieden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Drie kanalen worden overgedragen aan het waterschap Hunze & Aa’s. Voor het zover is moeten de waterbodems echter eerst gesaneerd worden. De gemeente Groningen wil geen cent meebetalen aan het opruimen van de vervuiling. De onderhandelingen over de verdeling van de kosten moet nog gestart worden.
De gemeente Groningen heeft sinds de invoering van de Herinrichtingswet in 1977 al een flink aantal bezittingen verkocht. Het geld is echter nog steeds niet helemaal binnen. Zo heeft de gemeente Groningen nog zo’n 26 miljoen gulden tegoed van het deelgebied Pekela. Omdat het geld heel lang op zich liet wachten tekende de gemeente Groningen officieel bezwaar aan bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Ondanks de problemen in het verleden verwacht wethouder Smink dat het nog maar een paar jaar duurt voordat alle bezittingen zijn verkocht. “We hebben geen belang bij de bezittingen en willen er gewoon vanaf.” De wethouder benadrukt dat de gemeente een goede prijs wil voor de bezittingen.