nieuws

19 jul 2000, 00:12

Gemeente gaat agressieve FC Groningen-supporters aanpakken

De gemeente Groningen wil een project opzetten om voetbalvandalisme van de supporters van FC Groningen tegen te gaan. Uit gegevens van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme blijkt dat onder de aanhang van FC Groningen relatief veel daders van voetbalvandalisme schuilgaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het seizoen 1998-’99 stond FC Groningen op de derde plaats voor wat betreft het aantal aangehouden daders. De eerste twee plaatsen werden bezet door respectievelijk Feyenoord en Vitesse. De benodigde politie-inzet bij thuiswedstrijden is hoog. Gemeten naar politie-inzet bezette de FC voor dezelfde periode de vierde plaats na Ajax, Feyenoord en Vitesse.
De gemeente wil met het project vandalisme, geweld en intolerantie onder voornamelijk jeugdige aanhangers van de club terugdringen. Daarnaast wil zij de aantrekkingskracht van voetbal gebruiken in buurten en scholen om de jeugd zo respect voor normen en waarden bij te brengen. Tenslotte wil zij de onderlinge relatie tussen alle groepen bezoekers van een voetbalwedstrijd verbeteren.