Nieuws

Gemeente en politie hebben steken laten vallen bij aanpak Haren

Bij de Facebookrellen in Haren hebben de gemeente en de politie grote fouten gemaakt. Dat zou de harde conclusie zijn van het rapport van Job Cohen. Justitie en de burgemeester wilden de normale gang van zaken in het dorp in stand houden en beperkten daarom de ruimte van de politie. Die gaf op zijn beurt aan dat er genoeg agenten achter de hand waren en dat de situatie onder controle was.Bij de Facebookrellen in Haren hebben de gemeente en de politie grote fouten gemaakt. Dat zou de harde conclusie zijn van het rapport van Job Cohen. Justitie en de burgemeester wilden de normale gang van zaken in het dorp in stand houden en beperkten daarom de ruimte van de politie. Die gaf op zijn beurt aan dat er genoeg agenten achter de hand waren en dat de situatie onder controle was.


Leestijd: < 1 minuut

De commissie-Cohen, die de rellen onderzocht, trekt die conclusies in haar rapport dat vrijdag wordt gepresenteerd. Dat meldden RTV Noord, het Dagblad van het Noorden en de NOS donderdag.

De commissie-Cohen, politie, de gemeente Haren en de korpsbeheerder, de Groningse burgemeester Peter Rehwinkel, willen niet reageren op de uitgelekte conclusies.