nieuws

11 mei 2001, 00:12

Geen problemen bij optreden vermeend extreemrechtse metalband Zyklon

Het concert van de vermeend extreemrechtse band Zyklon in het Groningse cultuurcentrum Oosterpoort is zonder problemen verlopen. Zanger Daemon stelde aan het begin van het optreden van de Noorse death metal-band dat hij en zijn mede-musici geen enkele boodschap hebben aan fascisme, racisme of antisemitisme, zoals de afgelopen week in verschillende media werd gesuggereerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

,,We komen simpelweg om het publiek een avond extreme metal te brengen’’, aldus de zanger. Zijn statement werd door het publiek, dat voornamelijk kwam voor de hoofdact Morbid Angel, met luid gejuich ontvangen. ,,We hebben overwogen om het concert te boycotten toen we hoorden dat de teksten zijn geschreven door een man die in de gevangenis zit wegens de moord op een homoseksueel’’, aldus een bezoekster. ,,Maar deze muziek vind ik niet echt schokkend.’’
Popcentrum Podium in Hardenberg besloot eerder deze week het geplande concert van de band donderdag af te gelasten vanwege de negatieve uitstraling. Een optreden dat voor vrijdag gepland staat in Rotterdam gaat wel gewoon door.