nieuws

02 jan 2001, 00:12

Geen gratis musical voor Groningse verpleegkundigen

Zeshonderd Groningse verpleegkundigen mogen niet naar een gratis voorstelling van de musical Elizabeth. De directie en de verpleegkundigenraad van het Martini Ziekenhuis hebben besloten dat de medewerkers geen gebruik mogen maken van de kaarten, die door de stichting Nationale Kerstcadeau waren aangeboden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De toegangsbewijzen waren bestemd voor het verpleegkundig personeel en dat kan niet door de beugel, meent de directie. Er werken ook technici en mensen bij de administratie. Die zouden tekort worden gedaan als slechts de verpleegkundigen een avondje muzikaal plezier wordt gegund. Verpleegkundigen tonen zich diep teleurgesteld. Zij zijn vooral boos dat er niet met hen is overlegd.
De ziekenhuisdirectie is geschrokken van de reacties. ,,We hebben daarom vandaag onder meer e-mails met onze argumenten verstuurd. Alle 2400 medewerkers werken hard. We proberen duidelijk te maken dat het een principekwestie is. We wilden juist geen tweespalt scheppen'', aldus directielid Oosterom vrijdag. Het Nationale Kerstcadeau is een project van Joop van den Ende Theaterproducties, de Nederlandse Sponsorloterij en de TROS. Er zijn aan 160.000 verpleegkundigen twee kaarten verstrekt. Ze zijn nu echter vergeven, zodat het Martini Ziekenhuis geen nieuwe meer kan bijbestellen, aldus Oosterom.