nieuws

30 okt 2000, 00:12

Geel bordje op autodak Groningse huisartsen is illegaal

Groningse huisartsen die gehaast naar patiënten in de binnenstad moeten, maken gebruik van een geel bordje dat ze met een magneet bovenop het dak van hun auto plaatsen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is een variant op een zwaailicht dat haastige huisartsen officieel niet mogen voeren. Eerder deze maand werd bekend dat huisartsen in Nijkerk geen toestemming krijgen om in het drukke verkeer met een groen zwaailicht te rijden. In de stad Groningen maken zeventien huisartsen al twee jaar gebruik van het bordje dat ze bij grote haast met hulp van een magneet op hun autodak zetten.
De Regiopolitie Groningen weet opmerkelijk genoeg niets van dit gebruik van het bordje en heeft er geen toestemming voor gegeven. Volgens woordvoerder Henk Bouwkamp van de Regiopolitie Groningen is het niet de bedoeling dat de huisartsen het op het dak zetten. ‘Ze mogen ze alleen op het dashboard zetten of achter de zonneklep. En ze zijn er alleen voor om sneller te parkeren’, zegt hij. Volgens hem zijn de bordjes ook niet echt nodig en mogen de huisartsen gewoon over de busbaan rijden, wanneer ze daarvoor ontheffing aanvragen.