Nieuws

Gedupeerden gaan met spandoek langs bij Rutte: "Rutte slaap lekker, wij liggen wakker"

Een groep van ruim twintig inwoners uit Appingedam en Ten Boer heeft woensdagavond een bezoek gebracht aan demissionair premier Mark Rutte, die daar vannacht in een wisselwoning verblijft. De bewoners zijn met Rutte in gesprek gegaan over de problemen die zij ervaren wat betreft de versterkingsoperatie in het gebied. De actie was een initiatief van de Groningse afdeling van de SP.


Leestijd: 1 minuut

Rutte en de gedupeerden met het meegenomen spandoek
Rutte en de gedupeerden met het meegenomen spandoek

De gedupeerden hadden een spandoek meegenomen met daarop de tekst: ‘Rutte slaap lekker, wij liggen wakker.’ De premier is zo’n drie kwartier met de bezoekers in gesprek geweest om te luisteren naar zaken waar ze tegenaanlopen in het proces van versterking en schadeafhandeling.

“De bewoners hopen onder andere op een meer reactieve aanpak”, licht Pieter Oosterhuis (SP) toe. “Ze willen niet continu overal zelf achteraan, maar hopen op instanties die actief naar hén toekomen. Op die manier kan er ook vertrouwen gewonnen worden.” Oosterhuis doelt onder andere op de vergoeding voor immateriële schade waar gedupeerden een beroep op kunnen doen. “Onze boodschap aan de betreffende instanties is: benader de gedupeerden zelf en help ze met de aanvraag van vergoedingen waar ze recht hebben.”

Rutte bracht woensdag een werkbezoek aan het aardbevingsgebied, waarbij hij onder meer met lokale en regionale bestuurders sprak over de voortgang van de versterkingsoperatie en schadeafhandeling.