nieuws

31 jul 2001, 00:12

Gedupeerde busreizigers Love Parade willen geld terug

De organisator van busreizen naar de afgelopen weekeinde gehouden Love Parade in Berlijn, moet zo snel mogelijk vastgezet worden. Dat is de enige manier om te voorkomen dat het geld verdwijnt dat honderden jongeren vooruit betaalden voor de reis die nooit begon, omdat de bussen niet verschenen bij de opstapplaatsen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zei vrijdag de vader van een van de gedupeerde jongeren die op internet een actie is begonnen om zoveel mogelijk slachtoffers te bereiken om gezamenlijk de organisator aan te pakken. Inmiddels hebben zich al zestig gedupeerde jongeren via het net gemeld bij A. Westerveld in Nieuw-Beijerland.
Westerveld schat dat er zeker 500 en mogelijk zelfs duizend gedupeerden zijn. De reis die via Club Express werd aangeboden, kostte gemiddeld 350 gulden. Op vijftig plaatsen in Nederland konden feestgangers opstappen op een bus naar Berlijn. De politie van Groningen bevestigde vrijdagochtend dat er bij diverse korpsen in Nederland aangiften binnenkomen.
Volgens de politie in Groningen wordt momenteel de administratie van organisator G. C. (Carboni) doorgespit. Maandag zal hij officieel gehoord worden. Hij zit niet vast en meldde zich zelf deze week bij de politie met het verhaal dat de organisatie hem boven het hoofd was gegroeid. Volgens Carboni zijn er ongeveer 130 gedupeerden en bereikten evenzoveel van zijn klanten wel de loveparade.
Westerveld twijfelt sterk aan dat verhaal. Want C. organiseerde vorig jaar ook al reizen naar de Love Parde, die ook niet doorgingen. Toen zijn enkele gedupeerden schadeloos gesteld en wist C. aan vervolging wegens oplichting te voorkomen omdat hij kon aantonen wel iets aan de organisatie te hebben gedaan. Volgens Westerveld kan C. niet twee jaar achter elkaar volhouden niet te hebben geweten hoe veel werk een dergelijke organisatie met zich meebrengt.
Hij vindt de zaak nu toch wel verdacht veel op oplichting lijken. ,,C. moet nu vastgezet worden zodat hij nergens meer bij kan. Als later blijkt dat er deze week nog geld van rekeningen is verdwenen, is de politie volgens mij zelfs grof nalatig geweest.'' Nog los van de eventuele strafrechtelijke vervolging van C. wil Westerveld met de gedupeerden C. en zijn bedrijf failliet laten verklaren.