nieuws

20 sep 2000, 00:12

Gedeputeerde: ‘Overgevoeiligheid in discussie rond TV Noord’

Gedeputeerde M. de Meijer vindt dat er sprake is van ‘overgevoeligheid’ in een discussie rond TV Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De regionale omroep in de provincie Groningen, RTV Noord, is zeer ongelukkig met suggesties van Statenleden die vinden dat die omroep meer aandacht zou kunnen besteden aan de provinciale politiek. Tijdens een vergadering van de Statencommissie cultuur stelde PvdA-fractievoorzitter H. Gerritsen voor dat TV Noord in een Nova-achtig programma meer aandacht zou moeten schenken aan de provinciale politiek.
Het bestuur van RTV Noord is daarover in woede ontstoken, ook al omdat het provinciebestuur eerder in een cultuurnota voorstelde het een goiede zaak te vinden wanneer de omroep meer aandacht zou besteden aan de regionale cultuur. Voorzitter R. Vos van RTV Noord stuurde een brief op poten waarin hij liet weten dat het provinciebestuur zich op geen enkele wijze met de inhoud van de programma’s moet bemoeien.
Gedeputeerde Mirjam de Meijer (PvdA) stelt dat er sprake is van ‘overgevoeligheid’ in de discussie over TV Noord. ‘De provincie Groningen wil beslist geen invloed krijgen op een onafhankelijk medium als TV Noord, ook al zorgen wij dan voor de financiering’. Maar anderzijds vindt ze wel dat Statenleden best het recht hebben suggesties te doen voor de programmering. ‘TV Noord is een onafhankelijk medium, dat zelf maar moet zien wat ze met die suggesties doet’.