nieuws

05 okt 2000, 00:12

Gedeputeerde Calon vindt gemeentebestuur Delfzijl ‘onbegrijpelijk’

Gedeputeerde M. Calon (PvdA) vindt de houding van het gemeentebestuur van Delfzijl bij het opknappen van de troosteloze binnenstad ‘onbegrijpelijk’, zo zei hij vanmiddag van Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gedeputeerde Calon reageert daarmee op het feit dat B en W van Delfzijl gisteravond hebben besloten vijf miljoen gulden te steken in het opknappen van het Molenbergplein. Dat besluit van B en W is omstreden omdat er momenteel keihard wordt gewerkt aan een groot plan om Delfzijl een opknapbeurt te geven. Die moet de leegloop van de bevolking tegen gaan. Met die opknapbeurt, op advies van de zogenaamde Commissie Tielrooy, zijn honderden miljoenen gemoeid. De vijf miljoen voor het Molenbergplein lijken weggegooid geld wanneer dat nu al wordt uitgegeven, terwijl het wachten is op een definitief plan voor onder meer de binnenstad.
Calon liet voor de Radio Noord-microfoon weten teleurgesteld te zijn in het besluit van B en W van Delfzijl. ‘Maar de gemeenteraad van Delfzijl is wel baas in eigen huis’. Overigens liet ook deskundige Tielrooy weten ongelukkig te zijn met de wijze van opereren van het College van B en W van Delfzijl