nieuws

27 dec 2000, 00:12

Gasunie verdient miljoenen aan verkoop Engels gas retour aan Engeland

De Gasunie in Groningen heeft miljoenen verdiend met een deal waarbij aardgas is verkocht aan Engeland. Opmerkelijk is dat het gaat om gas dat eerder al was geïmporteerd uit Engeland. Deze handel met een sigaar uit eigen doos is vanmiddag door de Gasunie bekend gemaakt via Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens woordvoerder B. Warner is het een historisch moment dat de Gasunie aardgas heeft verkocht aan Engeland. Tot nu toe verkochten de Engelsen allen maar hun eigen gas voor lagere prijzen aan Nederlandse bedrijven. De Engelsen vormden daarmee een concurrent voor de Nederlanders.
‘Maar het is nu koud in Engeland, en dan kunnen ze daar de vraag niet aan. Dat hadden we trouwens ook wel verwacht. Nu zijn ze dringend op zoek naar aardgas en dat kunnen wij hen nu terug leveren’, aldus woordvoerder Ben Warner voor Radio Noord. Volgens hem stevent de Gasunie in 2000 op een uitstekend jaar af. ‘We hebben veel geld kunnen verdienen dankzij de hoge prijzen, vooral aan het begin van het jaar’, aldus Warner. De definitieve cijfers worden begin januari bekend gemaakt.