nieuws

20 sep 2001, 00:12

Gasunie kan geen kantoor in Assen vinden en blijft in Groningen

De gemeente Groningen kan opgelucht adem halen: Gasunie ziet af van haar plannen om te vertrekken uit Groningen en een deel van het bedrijf naar Assen te verplaatsen. Dat heeft woordvoerder Ben Warner vanmiddag gezegd voor Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht op Radio Noord vanmiddag gaat de Gasunie toch in Groningen op zoek naar een extra pand. In Assen, waar in eerste instantie gezocht werd was volgens Warner geen geschikte ruimte te vinden.
De Gasunie is op zoek naar een kantoor voor tweehonderd medewerkers. De kantoorruimte is nodig omdat het bedrijf al per 1 januari formeel wordt opgesplitst in twee zelfstandige bedrijven. Een bedrijf voor transport en een ander bedrijf voor de verkoop.Dat houdt verband met de liberalisering van de energiemarkt
De Groningse wethouder voor economische zaken K. Schuiling (VVD) heeft steeds bij Gasunie aangedrongen op het blijven in Groningen. Maar volgens de Gasunie was vertrek toch wel degelijk een optie omdat er in Groningen niet op korte termijn een compleet ingericht en van alle IT-gemakken voorzien kantoorpand te vinden was. Maar nu dat in Assen ook niet te vinden is, zoekt Gasunie maar weer verder in Groningen.