nieuws

08 jan 2001, 00:12

Gasunie hoofdsponsor EK Schaken

Gasunie treedt op als hoofdsponsor van het Europees Kampioenschap Schaken, dat aan het eind van dit jaar in Groningen wordt gehouden. Met de ondersteuning door Gasunie is het doorgaan van het toernooi gegarandeerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is niet voor het eerst dat Gasunie zich verbindt aan de Stichting Schaak Groningen. Jarenlang was de onderneming hoofdsponsor van het traditionele toernooi dat zich altijd in december afspeelt. Drie jaar geleden, in 1997, verbond ze haar naam aan het WK Schaken, dat toen voor het eerst in de nieuwe vorm werd georganiseerd. Voor Gasunie vormt het toernooi in december een uitstekende gelegenheid om extra glans te geven aan de aardgaslevering door Rusland aan Nederland. Het contract dat Gasunie hierover met Gazprom heeft afgesloten, gaat in op 1 oktober. Het transportsysteem dat Rusland met Nederland verbindt, loopt door verschillende Oost- en Midden-Europese landen. Aan het toernooi nemen vele topschakers uit Rusland en andere Europese landen deel.
Het EK Schaken werd vorig jaar voor het eerst gehouden. Plaats van handeling was Italiƫ. Een deel van de Europese top was aanwezig, en de verwachting is dat dit jaar aanzienlijk meer topschakers zullen deelnemen. Naast het Europees Kampioenschap vormt Martiniplaza in de tweede helft van december het decor voor het 40e Internationaal Schaaktoernooi Groningen. Ook komt er een afzonderlijk invitatietoernooi voor dames en een Young Masters groep.