Nieuws

GasTerra Flames start spannende Groninger Basketball Week met nipte zege

‘Thuisploeg’ GasTerra Flames is de Groninger Basketball Week begonnen met een 92-90 overwinning op Egypte. De tweede dag van de GBW werd voor 600 toeschouwers afgesloten met een ruime zege van BC Siauliai op Santa Barbara Breakers: 108-88.’Thuisploeg’ GasTerra Flames is de Groninger Basketball Week begonnen met een 92-90 overwinning op Egypte. De tweede dag van de GBW werd voor 600 toeschouwers afgesloten met een ruime zege van BC Siauliai op Santa Barbara Breakers: 108-88.

Leestijd: 2 minuten

Bij GasTerra Flames zat Anjo Mekel, coach van Flames U20, als hoofdcoach op de bank omdat de nieuwe coach, Ivica Skelin, nog niet over een werkvergunning beschikt. Mekel zag Flames stroef starten. Egypte daarentegen liet zien dat de heenreis verwerkt was en speelde met veel meer schwung en tempo dan donderdag.

Een tweetal driepunters van Ties Theeuwkens bracht de Flames echter aan het eind van het eerste kwart terug naar 26-27. Daarna was het een close game. In de tweede helft stal nieuweling Nate Rohnert van Flames regelmatig de show met zijn uitstekende passing. Daarnaast gaf hij blijk van een goed spelinzicht.

Opvallend was het geringe aantal turnovers, acht, en de tien driepunters bij de Flames. Ondanks het reboundoverwicht (41-31) voor de Egyptische luchtmacht, kon Flames de wedstrijd blijven controleren. De laatste minuten waren een thriller, al bleef Flames steeds aan de goede kant van de score. De laatste Egyptische poging ging mis en de Groningers konden uiteindelijk met de winst naar huis. Man of the Match was debutant Nate Rohnert dankzij zijn 13 punten en negen assists.

De Santa Barbara Breakers speelden hun eerste wedstrijd van het toernooi. Met oud-Donar coach Jim Parks op de bank keken de Amerikanen tegen BC Siauliai het eerste kwart constant tegen een achterstand aan. Vooral de Amerikaan in Litouwse dienst, Lewis Jackson, liet zich in de slotfase van de eerste helft van zijn beste kant zien waardoor zijn ploeg met een 51-41 voorsprong ruststand de kleedkamers op kon zoeken. Jackson bleek een enorme plaaggeest voor zijn landgenoten en leidde zijn ploeg naar een 82-60 voorsprong aan het eind van het derde kwart. Het was Papa Dia die met een tweetal schitterende scores definitief het verschil maakte. Man of the Match werd echter Lewis Jackson met vijf assists, vier rebounds en veertien punten. Conclusie van deze avond: veel aantrekkelijker en sneller basketbal op de tweede dag van de GBW.