nieuws

30 dec 2012, 12:12

GasTerra Flames in halve finale Groninger Basketball Week

De nieuwe coach Ivica Skelin heeft ‘zijn’ Gasterra Flames zien doorstoten tot de halve finale van de Groninger Basketball Week. Vanavond om half negen speelt Gasterra in een kruisfinale.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na de derde dag van de Groninger Basketball Week zijn de halve finalisten bekend. GasTerra Flames, BC Siauliai, Al Riyadi en Egypte gaan zondag uitmaken wie maandag tijdens de slotdag in de finale gaan uitmaken wie de eerste winnaar van de GBW wordt.

GasTerra Flames begon tamelijk moeizaam aan de wedstrijd tegen KK Bosna. Niettemin kon de 'thuisploeg' de voorsprong behouden tot aan de rust: 33-31. Daarna was de beer los in Martiniplaza.

 Onder aanvoering van Rogier Jansen (5 assists) en met Jamal Boykin in een glansrol (17 punten, 14 rebounds en Man of the Match) werden de mannen van KK Bosna compleet van de vloer gespeeld. Het gemak waarmee de Groningers de Bosnische verdediging konden doorsnijden was opvallend. Voor de nieuwe coach Ivica Skelin was dit allemaal van minder belang. "Mij gaat het vooral om het teamproces en winnen of verliezen is nu niet het eerste waar ik mij mee bezig houd", aldus de Kroaat in Groningse dienst. Door deze uitslag doet GasTerra Flames goede zaken voor het toernooi en is de finale van de eerste Groninger Basketball Week weer een stukje dichterbij gekomen.

Al Riyadi maakte in de eerste helft tegen Santa Barbara Breakers de favorietenrol waar. Bij rust was het verschil al zestien punten: 40-24. Maar in het derde kwart konden de Breakers dichterbij komen door gemakzucht aan Libanese kant en een technische fout. De vrije worpen brachten de aansluiting: 46-46. Heel even gloorde er hoop in de Amerikaanse harten. Riyadi leek van zijn stuk gebracht door de optredens van de Chicago Luvabulls, volgens coach Pickering van de Breakers, maar wist zich op tijd te herpakken en trok professioneel de wedstrijd naar zich toe: 88-79. Man of the Match werd Ismail Abdelmonaim van Al Riyadi met 13 punten, 13 rebounds en 7 assists. Zondag mag Al Riyadi het in een Arabisch onderonsje opnemen tegen Egypte.


Uitslagen zaterdag 29 december

Poule A: GasTerra Flames – KK Bosna 82-56 (33-31)
Topscorers: Edin Alispahic (KK Bosna) 19 punten, Jamal Boykin (Flames) 17 punten

Stand:
1.) GasTerra Flames 4 uit 2
2.) Egypte 2 uit 2
3.) KK Bosna 0 uit 2

Poule B: Santa Barbara Breakers – Al Riyadi 79-88 (24-40)
Topscorers: Chase Adams (Santa Barbara) 20 punten, Ahmad Ibrahim (Al Riyadi) 17 punten

Stand:
1.) Al Riyadi 4 uit 2
2.) BC Siauliai 2 uit 2
3.) Santa Barbara Breakers 0 uit 2

Programma zondag 30 december

16.30 uur, 5e/6e plaats: KK Bosna – Santa Barbara Breakers
18.30 uur, kruisfinale: Al Riyadi - Egypte
20.30 uur, kruisfinale: GasTerra Flames - BC Siauliai