nieuws

16 jul 2001, 00:12

Galili Dance maakt nieuwe choreografie voor Holland Dance Festival

Itzik Galili, de choreograaf en artistiek leider van het Noordelijke dansgezelschap Galili Dance werkt aan een nieuwe avondvullende choreografie voor het Holland Dance Festival. Het stuk genaamd ‘For heaven’s sake’ gaat over het geweld in zijn vaderland, Israël.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

For heaven’s sake gaat op 30 november in première en wordt gedanst door dansers van Galili Dance en het Portugese Ballet Gulbenkian.. De landelijke tournee begint op 5 januari in de Groningse Stadsschouwburg. For heaven’s sake wordt een voorstelling van ‘abstracte dans in een extreem fysieke en brutale vorm gecombineerd met theatrale symboliek’. Itzik Galili zegt dat het stuk bedoelt is als ‘an attempt to do more than just think about this pain; to try to wake up my emotions –and yours too- and scream: enough!’.
Galili open het theaterseizoen op 25 oktober in het Grand theatre met de voorstelling Transparent, bestaande uit drie stukken van Ronit Ziv, Jordi Cortés Molina en Michal Sharon en Sara Wiktorowicz, alledrie voor twee dansers. Volgend jaar richt Galili Dance zich met een relatief toegankelijk programma, genaamd On the air, ook specifiek op het bereiken van nieuwe publieksgroepen die niet met dans vertrouwd zijn.