nieuws

06 sep 2001, 00:12

Fusie Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool afgeketst

Een fusie tussen de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool is afgeketst. Dat meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat er een fusie zou kunnen komen is een innige wens van de Hanzehogeschool, althans van Bestuursvoorzitter Deddo Houwen. Maar uit een artikel van Hilbrand Polman in het Groninger Dagblad blijkt dat de liefde te zeer van één kant komt en dat de Rijksuniversiteit niet van de avances gediend is. Die wil het laten bij een vriendschappelijke LAT- relatie. Rector magnificus Bosscher van de Rijksuniversiteit Groningen heeft namelijk laten weten een fusie te ver te vinden gaan. ‘We zien de toegevoegde waarde van een fusie niet’. Volgens de RUG verloopt de samenwerking met de Hanzehogeschool momenteel al goed genoeg. Wanneer dat ook bestuurlijk geformaliseerd zou moeten worden middels een fusie, dan zou het allemaal veel te ingewikkeld worden, aldus de RUG.
Vooral ook omdat de Hanzehogeschool ook samenwerkt met andere hogescholen in het Noorden, waar de Rijksuniversiteit verder geen band mee heeft, zoals de Christelijke Hogeschool Nederland in Leeuwarden, de Hogeschool Drenthe en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.